نتیجه یک پژوهش علمی جدید نه تنها ارتباط بین مصرف زیاد گوشت قرمز و ابتلا به سرطان روده بزرگ را اثبات می کند بلکه از نحوه سرطانی شدن سلول های این عضو دستگاه گوارشی در پی مصرف گوشت قرمز نیز پرده بر می دارد.
تاکنون ارتباط مصرف گوشت قرمز با ابتلا این نوع سرطان تنها به کمک پرس و جو از مبتلایان به این بیماری نشان داده شده بود. نتیجه این تحقیقات تنها استوار بر داده هایی بود که بیماران در مورد رژیم غذایی خود در اختیار محققان می گذاشتند.
از سوی دیگر گروهی از پژوهشگران در سال ۲۰۱۹ در یک نتیجه گیری جنجالی اعلام کرده بودند که به کاهش مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به سرطان روده بزرگ به کمک پرهیز از مصرف گوشت قرمز اطمینان زیادی ندارند.
به این ترتیب گروهی از دانشمندان تصمیم گرفتند در پژوهشی که اکنون نتیجه آن در نشریه علمی «کشف سرطان» (Cancer Discovery) منتشر شده است به بررسی تاثیر گوشت قرمز بر احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ بپردازند. ماریوس گیناکیس، سرپرست این گروه از محققان در این باره می گوید: «اگر می گوئیم گوشت قرمز سرطان زا است پس باید ساز و کاری برای پیدایش آن [بر اثر مصرف گوشت قرمز] وجود داشته باشد.»